بیماریهای تنفسی
اقدامات لازم در هنگام آلودگی هوا
کم کردن فعالیت های بدنی ،خودداری کردن از رفت و آمد های غیر ضروری، بستن درب و پنجره ها ،استفاده کردن از سیستم های تهویه،قرار ندادن ظروف حاوی غذا در معرض هوای آلوده وشستن ظروف میوه و موادغذایی قبل از استفاده از جمله مواردی است که میتوانید از بیماری های تنفسی دوری کنید و همچنین از آلودگی دوری کنید.
سل و علائم بالینی
سل یکی از شایع ترین و مهم ترین بیماریهای تنفسی میباشد؛سل در ابتدامعمولا بدون نشانه است ولی در جریان معاینه بیماران سلی کشف میشوند.علائم و نشانه های این بیماری تنفسی در بزرگسالان :سرفه ،تب ،کم اشتهایی، میباشد. و همچنین در کودکان به صورت نارسایی در رشد آن ها بروز میکند. و مهم ترین نشانه این بیماری اگر خفیف باشد، شامل یکسری حمله های سرفه ای به همراه خون در خلط است.
سینوس ها
سینوس ها خود میتواند باعث ایجاد بیماریهای تنفسی بشود، سینوس ها یکسری حفره هایی در داخل استخوان جمجه میباشند و از طریق مجراهایی به بینی و از آنجا به حلق و دهان راه پیدا میکنند.که اگر این حفره هاعفونی شوند (که به آن سینوزیت میگوییم) هنگام تنفس بیمار، متوجه یک بوی نامطبوع میشود.
اختلال در تنگی نفس
تنگی نفس امکان دارد که ناشی از بیماریهای تنفسی از جمله : بیماریهای ریوی و یا حتی قفسه سینه هم باشد؛بعلاوه میتوان آسم ،برونشیت،سل و عفونت های ریه و یا بیماریهای قلبی مانند:حمله های حاد قلبی ، اختلال دریچه های آئورت و یا نارسایی قلبی ،کم خونی و امکان دارد عفونت های شدید بدن ،اضطراب را هم نام برد.
علل سرفه
یکی دیگ از بیماریهای تنفسی را میتوان سرفه های خفیف نام برد ، علل سرفه باتوجه به مدت آن :1. سرفه ی حاد که کمتر از 3 هفته است و اغلب براثر عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی (به ویژه سرماخوردگی ،سینوزیت و یا حتی سیاه سرفه ) 2. سرفه مزمن که بیش از 3 هفته است و شامل ترشحات قسمت عقبی بینی و آسم است و افراد سیگاری بیشتر با آن درگیر هستند.
التهاب مجاری هوایی و تشدیدسرفه
یکی دیگر از علت هایی که میتواند باعث بیمایهای تنفسی شود قرار گرفتن طولانی مدت در برابر یکسری محرک ها میباشد :که سبب التهاب مجاری هوایی و تشدید سرفه میشود. هربیماری که به التهاب و یا حنی تنگی مجای هوایی بینجامد میتواند همراه با سرفه باشد.
برونشیت
و یکی دیگر ازبیماریهای تنفسی برونشیت است ک به معنای التهاب لوله های برونشی یا همان نایژک ها میباشد.هنگامی که نایژک ها عفونی و یا ملتهب شوند، هوای کمتری به ریه ها وارد و خارج میشود و به طور معمول مقدار زیادی خلط در سرفه هم دفع میکند.
آسم
و در آخر یکی از بیماریهای تنفسی آسم میباشد. که درآن گاهی روند تنفس دچار مشکل میشود،اغلب ممکن است ای بیماری تشدید بشود و خب نیاز به درمان های طولانی مدت داشته باشد؛ اما خوشبختانه کنترل شدنی میباشد.نکته ی قابل توجه درباره ی آسم این است که شدت این بیماری در افراد مختلف متفاوت است؛بیشتین موارد آن در حدود سن 5سالگی توسط پزشک متخصص تشخیص داده میشود.